Patientskader

Skader der opstår ved behandlinger på sygehus eller i primærsektoren (læger, kiropraktor m.v.) dækkes som en patientskade, hvis en af følgende 4 anerkendelsesgrunde foreligger:

  • Skaden skyldes en behandling under specialiststandard
  • Skaden med overvejende grad af sandsynlighed ville have været undgået ved en alternativ fremgangsmåde
  • Hvis skaden skyldes apparatur- eller materialesvigt
  • Der er tale om en komplikation som ikke skal tåles – der ses i den forbindelse på sjældenheden af komplikationen og dens alvor i forhold til grundlidelsen (det man behandles for) alvor. Jo alvorligere grundlidelse desto mere skal man tåle uden ret til erstatning.
    Patientforsikringen behandler sagerne i 1. instans med klagemulighed til Patientskadeankenævnet. Skader påført af lægemidler behandles efter særskilte regler.

I kravet om, at der skal foreligge en ”skade” foruden en anerkendelsesgrund, ligger, at patientens helbredssituation skal skyldes patientskaden og ikke den uundgåelige del af grundlidelsen.

Som patient er man pr. definition i forvejen syg, og den del af helbredsforringelsen, der skyldes denne grundlidelse, selv hvis den var behandlet korrekt m.v., erstattes ikke. Kun merskaden på grund af patientskaden erstattes.

Er der foretaget en behandling under fx specialiststandard, men dette ikke beviseligt har ført til en helbredsforringelse, ydes der således ingen erstatning, idet der ikke er en skade/tab eller i hvert fald ikke en årsagssammenhæng.

Sandager Advokater bistår i patientskader ved de administrative klageorganer og domstolene, kontakt os og få en uforpligtende vurdering – se under ”kontakt”.

Sagstyper

Uforpligtende vurdering

Få en professionel, gratis og uforpligtende vurdering af din sag.

Det siger vores klienter

Læs vores referencer

Langt over mine forventninger

Jeg takker dig tusind gange for alt den hjælp du har ydet overfor mig, din venlighed og ikke mindst den professionelle service du har ydet i sagen samt den gode dialog overfor mig.

Meget tilfreds

Tak, og tusind tak for hjælp og ikke mindst støtte, når hjernen kørte forkert. Jeg er meget tilfredse og vil fremover anbefale jer.

Holder hvad han lover

Lars Sandager er en advokat, der holder mere end han lover! Lars Sandager får hermed min allerbedste anbefaling. Det er utroligt forfriskende og tillidsvækkende at møde en advokat, der kalder en spade for en spade og holder, hvad han lover (og lidt til).

Professionel tilgang

For det første vil jeg gerne takke for vores samarbejde igennem de sidst 4 år. Som jeg også skrev i 2017 ( inden sagen blev anket ) havde jeg aldrig opnået det flotte resultat uden Jeres professionelle tilgang til sagen. Endnu engang mange tak.

Meget tilfreds med aftalen

Jeg er meget tilfreds med vores aftale, samt måden sagen er blevet håndteret på. Uden professionel hjælp har jeg ikke kunnet klare det.